‘Elektronica mag straks langer aan in het vliegtuig’

De Amerikaanse federale luchtvaartdienst FAA wil de regels voor het gebruik van elektronische apparatuur aan boord van vliegtuigen versoepelen, meldt The Wall Street Journal.

Volgens The Wall Street Journal hoeven vliegtuigpassagiers binnenkort niet meer al hun gadgets uit te zetten tijdens het taxiën, opstijgen en landen.

Nu moeten alle gadgets uitgeschakeld zijn vanaf het moment dat de deuren dichtgaan, totdat het vliegtuig een hoogte van 10.000 voet (circa 3 kilometer) bereikt. Maar de regels die dat voorschrijven, stammen uit de jaren zestig. De vrees was destijds dat interferentie van elektronische apparaten belangrijke systemen in het vliegtuig zou kunnen verstoren. Maar sindsdien zijn zowel vliegtuigen als apparaten zo sterk verbeterd, dat de regels wat de FAA betreft wel wat soepeler mogen.

Mobiel bellen blijft wel verboden, aldus The Wall Street Journal. Steeds meer vliegtuigen worden tegenwoordig wel uitgerust met WiFi. Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, biedt zijn passagiers al sinds 2009 internettoegang tijdens intercontinentale vluchten. In de VS maakt luchtvaartmaatschappij United dit mogelijk. En Air France en KLM zijn er sinds dit jaar mee aan het experimenteren. (Belga/MI)

Partner Content