Elektronische balpen vibreert bij schrijffouten

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De slimme Lernstift die dit jaar op de markt komt heeft bewegingssensoren en woordherkenning ingebouwd, en begint te triller als je een grammatica- of spellingsfout maakt. Een later model krijgt ook een druksensor, om kinderen te helpen schrijven, en Wifi-ondersteuning.

De Lernstift – een slimme pen van Duitse makelij, die halverwege dit jaar nog op de markt verwacht wordt – herkent de bewegingen die je maakt bij het vormen van een letter. Er is een calligrafie-modus die de pen doet vibreren als je een letter vervormt, en een orthografie-modus die voor een trilling zorgt als je een spellingsfout of een grammaticale fout maakt.

Naast deze versie, die bewegingssensoren en woordherkenning heeft ingebouwd, komt er volgend jaar nog een tweede model dat ook over een druksensor beschikt. Die moet kinderen leren hoe ze een pen juist vasthouden en hoe hard ze erop moeten drukken bij het schrijven.

Als de pen – nu nog enkel een prototype – financiering krijgt via crowdfunding, krijgt ze later ook nog WiFi-ondersteuning. Op die manier kan de pen aan een pc, smartphone of tablet gekoppeld worden. Dan zal de pen niet alleen een spellingsfout aangeven, maar wordt de juiste schrijfwijze ook weergegeven op het scherm van je mobiel toestel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content