Elektronische handtekening op Cloudkey van Option

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

LetterSigner, een stukje software waarmee je een legale elektronische versie kan maken van een manuele handtekening, wordt geïntegreerd op de Cloudkey van Option. Dat heeft algemeen directeur Luc Vandergoten van LetterGen bekend gemaakt op CeBIT in Duitsland.

LetterSigner, een stukje software waarmee je een legale elektronische versie kan maken van een manuele handtekening, wordt geïntegreerd op de Cloudkey van Option. Dat heeft algemeen directeur Luc Vandergoten van LetterGen bekend gemaakt op CeBIT in Duitsland. LetterGen is een Belgisch softwarebedrijf dat onder meer projectbeheer, ontwikkeling, consulting en andere ict-dienstverlening biedt aan klanten uit de financiële sector. De elektronische handtekening is het laatste initiatief van het team van Luc Vergoten. Dat stukje software wordt nu geïntegreerd op de Cloudkey van het Leuvense Option.

Cloudkey is een mobiele beveiligingsoplossing die gebruikers een veilige toegang garandeert tot applicaties en data in de cloud. De doelgroep bestaat voornamelijk uit mensen die meerdere Digipasses nodig hebben, eentje voor hun bankverrichtingen, een exeplaar voor de corporate acces, eentje voor de toegang tot World of Warcraft, noem maar op.

De mobiele oplossing maakt niet alleen gebruik van Option’s 3G USB modem en connection management software, maar ook van de Digipass authenticatietechnologie van Vasco. Voortaan komt daar met LetterSigner een technologie bij die toelaat om documenten legaal te valideren en te beveiligen met een bindende elektronische handtekening.

“Wie een document ter ondertekening ontvangt, hoeft enkel naar het handtekeningveld te scrollen, het aan te klikken, en de manuele elektronische handtekening te plaatsen, gevalideerd door een pincode”, zegt Vandergoten. “Naast de handtekening zelf voegt LetterSigner nog een timestamp toe aan het document, en controleert de oplossing de geldigheid van de handtekening.”

Apps
“Met een beveiligde 3G-connectiviteit, geïntegreerde opslag en waterdichte authenticatie speelt de Cloudkey van Option in op verschillende beveiligingsbehoeftes”, zegt sales manager security products Jan Vekemans van Option. “De oplossing kan gebruikt worden in professionele omgevingen om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens of tot een intranet, maar bijvoorbeeld ook in omgevingen waar gebruikers enkel behoefte hebben aan een eenvoudige en veilige manier om hun persoonlijke gegevens of applicaties te raadplegen in de cloud.”

De LetterSigner-software is de eerste ’toepassing’ op de Cloudkey, maar zeker niet de laatste. “We moeten applicaties integreren in de Cloudkey, want de klanten vragen dat”, gaat Vekemans verder. “In de komende maanden zullen er nog heel wat apps bijkomen op de sleutel, en die zullen allemaal draaien rond beveiliging.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content