Elio Di Rupo ontwijkt snelheidsboetes met radarverklikker

© Belga

Eerste minister Elio Di Rupo maakt gebruik van een radarverklikker om snelheidsboetes te voorkomen.

Eerste minister Elio Di Rupo heeft in zijn dienstwagen een radarverklikker geïnstalleerd om snelheidsboetes te vermijden. De chauffeur van de premier hoeft maar op zijn Coyote te kijken waar hij op de rem moet gaan staan voor flitspalen en mobiele snelheidscontroles.

De Coyote is voor alle duidelijkheid een legaal toestelletje. In ons land rijden zo’n 400.000 automobilisten er mee rond. Gebruikers waarschuwen het systeem waar de snelheidscontroles zijn en zo weten andere automobilisten perfect wanneer ze moeten afremmen.

Hardrijders

Het kabinet van premier Di Rupo geeft toe dat de eerste minister zich van een dergelijk toestel bedient. ‘De premier heeft inderdaad een Coyote. Het gaat om een toestel dat vrij in de handel verkrijgbaar is.’

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) is een tegenstander van het systeem dat enkel dient om hardrijders in staat te stellen snelheidsboetes te vermijden. ‘Iedereen moet zich overal en elke dag aan de richtlijnen houden,’ zei woordvoerder Sofie Van Damme op het VTM Nieuws. (EE)

Partner Content