Elke Europarlementariër een iPad?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Volgens een Britse krant krijgen alle 736 europarlementsleden een iPad.

Volgens een Britse krant krijgen alle 736 europarlementsleden een iPad.

De Britse zondagskrant Sunday Times citeert anonieme bronnen bij het Bureau van het Europese Parlement, dat administratieve en financiële taken vervult binnen het parlement. Volgens die bron zou er binnenkort een ‘IT mobility project’ gestart worden voor het Europese parlement, goed voor zo’n 5 miljoen euro. Een deel van die som zou gebruikt worden om de nieuwe tablet pc van Apple, de iPad, aan te kopen voor alle europarlementsleden.

Drijvende kracht achter het idee zou, aldus nog de Sunday Times, Klaus Welle zijn, de secretaris-generaal van het Europees Parlement. Die is een fervente gebruiker van de Apple iPhone. De krant citeert Marta Andreasen, lid van de eurosceptische partij UKIP: “Ons is gezegd dat de iPads eigenlijk kosten zouden besparen, omdat ze niet duur zijn en dat we ook buiten de kantoren en op vakantie online zouden kunnen blijven. Maar veel van de oudere parlementsleden weten niet eens hoe ze het internet fatsoenlijk kunnen gebruiken.”

Het verhaal wordt voorlopig ten stelligste ontkend door de Europese woordvoerders. Voorlopig is ook nergens een spoor te vinden van een aanbesteding voor iPads.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content