Elmos Group neemt meerderheidsbelang in Xirago – BEExpert

Het Kempische ict-dienstenbedrijf Elmos Group heeft een meerderheidsbelang genomen in het Brusselse Xirago – BEExpert. “Een deur naar het buitenland”, noemt Elmos-baas Eddy Lambaerts de overname.

Het Kempische ict-dienstenbedrijf Elmos Group heeft een meerderheidsbelang genomen in het Brusselse Xirago – BEExpert. “Een deur naar het buitenland”, noemt Elmos-baas Eddy Lambaerts de overname.

Xirago, opgericht in 2004 door Francis Vantieghem, is gespecialiseerd in ict-contracting via zijn merk BEExpert. Met de portal Multiclara levert het bedrijf voorts een tool voor de opvolging van het traject van externe ict’ers en consultants. “Wanneer ict’ers bij klanten geplaatst worden, is het voor de consultancybedrijven vaak niet duidelijk welk traject en welke projecten ze afwerken”, licht Eddy Lambaerts, managing director bij Elmos Group, toe. “Met Multiclara komt er van 3 kanten informatie over de ict’er: van de projectleider, van de consultant zelf en van het consultancybedrijf. Zo blijft de cv van de ict’er, en dus het inzicht in zijn competenties, voor iedereen up-to-date.”

Volgens Eddy Lambaerts, managing director bij Elmos Group, is de overname van Xirago van belang voor de verbreding van het portfolio van het bedrijf. “En in de sector van BEExpert waren we al actief, dus dat maakt ons bedrijf vooral groter. Bovendien krijgen we voor het eerst een vestiging in Brussel.”

De Elmos Group bestaat zo uit verschillende onderdelen. Elmos ICT Services is goed voor 10 miljoen euro omzet en beveiligingspoot C-Cure draait ook al 6 miljoen euro omzet. Samen zijn die twee poten al goed voor 150 mensen. Elmos Solutions en Xirago zijn de twee kleinere broertjes, “maar Xirago is onze deur naar het buitenland”, aldus Lambaerts. Hij hoopt de Multiclara-oplossing te kunnen gebruiken voor de bedrijven die offshore-activiteiten ontwikkelen en die hun mensen daar beter willen opvolgen. “Binnenkort maken we in die context trouwens nog een andere, kleinere overname bekend.”

De doelstelling van Lambaerts is om van Elmos een groep van 200 medewerkers te maken. “En door de synergieën uit de overname en de manier waarop we projecten aanbrengen aan de klanten, zie ik dat binnen dit en twee jaar lukken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content