Elon Musk begonnen aan tunnelsysteem (update)

© Reuters

Het nieuwe tunnelboorbedrijf van Elon Musk is begonnen met het graven van een tunnel onder Los Angeles. De topman van Tesla en SpaceX toonde op Twitter beelden van de werkzaamheden. De eerste lift die auto’s naar het tunnelsysteem moet brengen, zou volgende week al moeten werken.

Eerder dit jaar kondigde Musk met The Boring Company zijn ambitieuze plan aan om een hi-tech ondergronds tunnelsysteem aan te leggen waarmee auto’s razendsnel naar een andere plek in een stad kunnen worden vervoerd. Musk was vorige maand nog in gesprek met Los Angeles over een vergunning maar heeft die klaarblijkelijk nu al in orde.

Het is de bedoeling dat de tunnels leiden tot minder files. Auto’s kunnen straks op een speciaal platform parkeren in de straat waarna deze met een lift in de grond verdwijnt. Het platform schiet daarna met een snelheid tot 200 kilometer per uur naar een andere locatie.

Gisteren kondigde Musk op Twitter aan dat het eerste deel van de werkzaamheden al is afgerond. Vandaag laat hij weten dat ook een stalen lift die de auto’s naar het tunnelsysteem moet brengen, al geïnstalleerd is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content