Elon Musk kondigt ‘grondige reorganisatie’ binnen Tesla aan

Elon Musk met een Tesla © reuters

Er komt een grondige reorganisatie aan bij de producent van elektrische auto’s Tesla, die kampt met productieproblemen bij zijn belangrijke Model 3. Dat heeft topman Elon Musk aangekondigd in een memo aan de werknemers, waarover Amerikaanse media berichten.

Musk schrijft in de memo dat hij de structuur van het bedrijf wil “afvlakken”, de communicatie wil verbeteren en activiteiten wil wegsnijden die niet van levensbelang zijn voor het succes van Tesla. Welke gevolgen de aankondiging concreet zal hebben voor het personeel en de managementstructuur, is niet duidelijk. Tesla wilde niet reageren.

Beleggers ontvingen het nieuws niet goed. Het aandeel Tesla eindigde meer dan 3 procent in het rood. Tesla kreeg de voorbije maanden rake klappen. In het eerste kwartaal van het boekjaar leed het het grootste kwartaalverlies uit zijn geschiedenis.

De autobouwer kampt ook met productieproblemen met het Model 3. Het bedrijf ligt al een half jaar achter op het oorspronkelijke tijdschema en wil nu tegen eind juni 5.000 voertuigen per week bouwen. Het heeft al circa 400.000 bestellingen binnen voor het model

Partner Content