Elon Musk onthult goedkoop en efficiënt zonnepaneel

© REUTERS
Wim Kopinga Freelance journalist

Elon Musk heeft tijdens een presentatie van SolarCity een zonnepaneel aangekondigd dat goedkoper en efficiënter moet zijn dan de bestaande panelen.

Dat meldt Reuters. Musk is mede-oprichter van SolarCity en de topman van het bedrijf. Het ontwikkelde paneel zal als eerste worden gebruikt om de bouw van een 1-gigawattcentrale te voltooien en daarna op de markt komen.

Volgens Reuters heeft het nieuwe zonnepaneel een omzettingspercentage van 22.04 procent. SunPower, tot nu toe het meest efficiënte bedrijf, heeft volgens tests een omzettingspercentage van 21.5 procent. Het nieuwe paneel van SolarCity zou dus het goedkoopst zijn als het gaat om kosten per watt. Die zouden namelijk met 15 tot 20 dollarcent omlaag gaan, meldt het bedrijf.

Een omzettingsefficiëntie van ongeveer 22 procent is meer dan de conventionele zonnepanelen, maar er zijn al efficiëntere zonnepanelen gemaakt, meldt Tweakers. Maar deze zijn doorgaans aanzienlijk duurder. Het door Musk onthulde model kan ook efficiënter, maar daarmee zouden de kosten vermoedelijk ook omhoog gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content