“Elon Musk verandert de wereld meer dan Steve Jobs”

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

“Elon Musk, de ceo van Tesla en SpaceX, is een belangrijker figuur dan Steve Jobs”, dat zegt Steve LeVine tijdens de conferentie Border Sessions. LeVine is de Washington-correspondent van Quartz en schreef het boek ‘The Powerhouse: Inside the Invention of a Battery to Save the World’.

Dat schrijft Bright.

De reden dat Musk het van Jobs wint, is volgens LeVine simpel. “Hij verandert de wereld echt. Niemand had acht jaar geleden bij de introductie van de iPhone gedacht dat we nu allemaal veel tijd spenderen aan kijken naar een telefoonscherpje, maar heeft Jobs de wereld écht veranderd? Musk wil mensen naar Mars brengen en wil miljoenen mensen aan de elektrische auto helpen.”

LeVine heeft een boek geschreven over de geavanceerde lithium-ion batterij. Een verbeterde versie van de batterij die nu in de meeste mobiele apparaten zit en waar een Tesla op rijdt. LeVine gelooft erin dat de superbatterij er gaat komen en we er het milieu mee kunnen ontzien. “Elon Musk heeft autofabrikanten overal ter wereld nerveus gemaakt met zijn elektrische auto”, zegt hij. “Hij heeft elektrische auto’s cool gemaakt en nu bouwen alle grote autofabrikanten er een.”

Tesla is al langer bezig met de ontwikkeling van verbeterde batterijen. Momenteel bouwt de autofabrikant een ‘Gigafactory’, waar de productie van batterijen opgeschroeft zal worden en de kostprijs van een batterij gedrukt kan worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content