Elon Musk wil al in 2018 met SpaceX naar Mars

De Falcon 9-raket van SpaceX © Reuters

De Amerikaanse raketbouwer SpaceX wil, mogelijk reeds in 2018, een onbemande capsule naar Mars lanceren, zo heeft het bedrijf van miljardair Elon Musk donderdag (plaatselijke tijd) getwitterd.

Bedoeling is een opgewaardeerde afgeleide van zijn commercieel vrachtruimteschip Dragon, de Dragon-2, naar de Rode Planeet te slingeren. De Dragon bevoorraadt nu voor rekening van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA op tijd en stond het Internationaal Ruimtestation ISS.

Volgens Musk is de Dragon-2 zodanig ontworpen dat het tuig overal in ons zonnestelsel kan neerstrijken. De Red Dragon naar Mars geldt als een eerste testvlucht. De NASA, die denkt aan een bemande missie naar Mars in de jaren dertig, heeft haar steun toegezegd.

Het hoofd van SpaceX voegde er meteen aan toe dat het niet de bedoeling is in een nabije toekomst ook astronauten met dit ruimteschip naar onze buurplaneet te sturen. Het is immers “niet comfortabel voor reizen van lange duur”.

Later dit jaar zal het bedrijf ook zijn nieuwe versie van de Falcon-9 draagraket voorstellen. Die zal trouwens de Red Dragon moeten lanceren.

Eind 2017 moet voor het eerst een bemande Dragon naar het ISS vliegen. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content