Elon Musk wil ook openbaar vervoer veranderen

© Reuters

Na de ruimtevaart (SpaceX), online betalen (Paypal), hernieuwbare energie (SolarCity) en natuurlijk de wagen (Tesla) wil Elon Musk nu het openbaar vernieuwen. Hij wil dit doen door een soort zelfrijdende bus te ontwikkelen, zegt hij tegen Bloomberg.

‘We hebben een idee voor iets. Het is niet echt een bus, maar het zou de drukte in de binnenstad kunnen oplossen. Ik wil er niet teveel over praten, dus ik moet uitkijken met wat ik zeg’, zei Musk. Kort daarop onthulde hij toch dat het om een zelfrijdend voertuig gaat.

Met de Hyperloop probeert hij de trein zoals we hem kennen al te verbeteren, maar nu kan de bus ook een verandering doormaken. ‘Ik zie de hoge dichtheid van stadsvervoer al een groot probleem. Er is een nieuwe type auto of vervoersmiddel dat heel goed zou zijn om dat op te lossen en mensen verder brengt dan gewoon een bushalte’, klinkt het.

Het is geen bus, omdat de vorm volgens Musk anders is en er uiteraard geen plaats hoeft te zijn voor een chauffeur. Hierdoor kunnen de deuren ook een andere plaats krijgen. Verder wil hij er nog weinig over kwijt.

Puzzel

Voordat de ‘bus’ in het straatbeeld zal verschijnen moeten we wellicht wel even wachten, maar het kan het sluitstuk van zijn puzzel zijn. Met de (vooralsnog deels) zelfrijdende elektrische Tesla vervangt hij de wagen. De Hyperloop zorgt ervoor dat de trein een beter alternatief krijg en de zelfrijdende bus kan het stadsvervoer veranderen. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content