EMC en HDS verkopen meer storagesoftware

De wereldwijde verkoop van dataopslagsoftware nam in het eerste kwartaal van 2011 toe met 12,4 procent naar 3,5 miljard dollar.

De wereldwijde verkoop van dataopslagsoftware nam in het eerste kwartaal van 2011 toe met 12,4 procent naar 3,5 miljard dollar. Vooral EMC en HDS wisten het meest in marktaandeel te groeien. Dat meldt onderzoeksbureau IDC in zijn kwartaalrapport Worldwide Storage Software QView.

Er was onder andere meer vraag naar software voor dataopslaginfrastructuur. De vraag naar deze software steeg met 29,3 procent naar een omzet van 333 miljoen dollar. De verkoop van dataprotectie en recovery software groeide met 12,7 procent naar 1,4 miljard dollar.

Volgens IDC neemt de vraag naar dataopslagsoftware, zoals dataprotectie en business continuity, de komende tijd toe omdat bedrijven hun data beter, veiliger en tegen een kosteneffectieve manier willen opslaan.

EMC staat aan de top met een marktaandeel van 23,8 procent. Het wist bijna 20 procent meer software te verkopen. Daarna volgen Symantec, IBM, NetApp en HDS, dat bijna 70 procent meer software wist te verkopen.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content