EMC en VMware Aandeelhouders willen beloftes van Dell

Michael Dell © Fortune Live Media / Flickr

Aandeelhouders van EMC en VMware vragen aan Dell extra maatregelen in afwachting van de overname. Anders dreigen ze hun steun voor de monsterdeal in te trekken.

VMware is sinds de overnamedeal dertig procent minder waard. Bij moederbedrijf EMC is dat negen procent. Dat maakt dat verschillende aandeelhouders Dell vragen om iets te ondernemen. Volgens Re/code gaat het om drie eisen:

  • VMware moet drie miljard dollar van zijn aandelen terugkopen.
  • EMC en VMware moeten afstappen van Virtustream als joint-venture.
  • Aandeelhouders willen ook dat de rechten en bescherming van bepaalde tracking shares van VMware meer in lijn komt met die van de common shares. Dat wil zeggen dat aandeelhouders meer inspraak zouden krijgen in het bedrijf. Maar ook dat ze mee dividend opstrijken als VMware dat ooit zou betalen.

Virtustream werd door EMC in julli gekocht voor 1,2 miljard dollar. Kort na de overname door Dell werd bekend dat Virtustream 50/50 onder EMC en VMware zou blijven. Maar het bedrijf is verlieslatend en daarom weegt dat op de waarde van VMware.

Re/code nuanceert meteen dat de laatste eis deels onhaalbaar is omdat ze de verkoopsovereenkomst tussen Dell en EMC zou wijzigen. Intussen schrijft Reuters op basis van anonieme bronnen dat EMC een meerderheid in Virtustream zou houden, waarbij VMware slechts een minderheid zou bezitten. Dat lijkt alvast een tegemoetkoming aan een deel van de bezorgdheid bij de aandeelhouders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content