EMC frist hele gamma op

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Opslagexpert EMC kondigde een compleet vernieuwd en uitgebreid gamma aan.

Opslagexpert EMC kondigde wereldwijd op drie dagen tijd een compleet vernieuwd en uitgebreid gamma aan. En een paar records voor het Guinness Book of Records…

Met een totaal van 41 vernieuwde en nieuwe producten stelde Joe Tucci dat zijn EMC meteen ook de grootste aankondiging ooit in de opslagwereld deed. Na New York werden deze toestellen tegelijk ook in London en Singapore voorgesteld.

In het gamma worden voortaan producten aangeboden voor zowel kmo’s – de nieuwe VXNe systemen – als voor gebruikers met ‘big data’ noden. Die laatste hebben bijzonder grote datasets, zoals geofysische exploratiedata, genoomanalyse, computergegenereerde films en dies meer.

Tegelijk werd ook het NAS- en SAN-aanbod voor middelgrote bedrijven samengesmolten in de VNX serie, terwijl ook de top-end Symmetrix systemen werden vernieuwd, met VMAX. Daarbij speelt de software voor het automatisch beheer en optimaliseren van data een belangrijke rol. Ook het backup-systeem werd sterk verbeterd.

Daarnaast was er ook ruimte voor wat ‘fun’, met in de VS een nieuw ‘wereldrecord’ met 26 personen in een Mini (nieuw model), terwijl Europa de eer van ’s werelds grootste bol van magnetische datatape te zien kreeg. Beide ‘records’ werden opgenomen in het Guinness Book of Records.

Partner Content