EMC groeit zowel in België als internationaal

EMC sluit het vierde kwartaal van vorig jaar af met een omzetgroei van 11 procent. Maar de Belux-afdeling doet het nog een stuk beter.

EMC sluit het vierde kwartaal van vorig jaar af met een omzetgroei van 11 procent. Maar de Belux-afdeling doet het nog een stuk beter met 24 procent meer omzet. Over het hele jaar lopen de omzetcijfers met 6% (Belux) en 7% (corporate) ongeveer gelijk. De totale omzet voor het hele bedrijf ligt voor het fiscale jaar 2013 op 23,2 miljard dollar met een nettowinst (Gaap) van 2,9 miljard dollar.

Winst- en omzetcijfers voor de Belux worden niet vrijgegeven. Wel benadrukt EMC dat er lokaal double digit groei is bij de high-end portfolio (VPLEX en VMAX). “Onze Information Intelligence Group (IIG) afdeling, die zich toespitst op enterprise content management oplossingen zoals EMC Documentum, kon gelijkaardige groeicijfers voorleggen,” zegt country manager Arnaud Bacros in een verklaring.

Verder doet ook het middenmarktsegment en Luxemburg het zeer goed. “Wat de verticale sectoren betreft, zagen we een sterke groei bij de Service Providers en Telecom-klanten,” aldus Bacros. “Dit is gelinkt aan onze nieuwe go-to-market benadering waar de cloud wordt gezien als spil in IT-transformatie. Zo is de omzetgroei via service providers toegenomen doordat zij eindgebruikers interessante cloud-diensten konden aanbieden.”

Bacros werkt al sinds 2000 voor EMC en werd in juli country manager ad interim na het plotse vertrek van Alain Sohet. Sinds begin dit jaar is hij definitief benoemd van de Belux-vestiging die zo’n tweehonderd werknemers telt.

Voor 2014 verwacht Bacros een verdere focus op service providers en converged infrastructure oplossingen, naast meer groei op de markt voor flashopslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content