EMC koopt Silver Tail

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Met de overname van Silver Tail verwerft EMC de technologie om anti-fraude ‘big data’ in real time te verwerken.

Met de overname van Silver Tail verwerft EMC de technologie om anti-fraude ‘big data’ in real time te verwerken.

Silver Tail Systems, opgericht in 2008, heeft een technologie ontwikkeld die in schier reële tijd het ‘click’-verkeer op sites als deze van banken, kan analyseren inzake mogelijk frauduleus gedrag. De technologie omvat zowel de middelen om snel grote hoeveelheden data te verwerven, een kijk op het siteverkeer te genereren en vervolgens aan gedragsanalyse van de gebruikers te doen. Daarnaast biedt het bedrijf ook toepassingen om het hoofd te bieden aan aanvallen, en dat voor sectoren als e-commerce, de financiële wereld en de overheid. De kern van het systeem wordt gevormd door de eigen analysemotor van Silver Tail Systems, die zowel het gedrag van individuele gebruikers als van heelder groepen kan controleren op malafide gedrag, respectievelijk op aanvallen door malware of misbruik van bedrijfstoepassingen. Dat moet bescherming bieden tegen zowel interne als externe criminelen. De producten van Silver Tail worden bij EMC ondergebracht in de RSA security divisie, en toegevoegd aan het Identuty Protection & Verification gamma.

Voor Art Coviello, executive chairman van RSA, bieden “specifieke statische perimeter-verdedigingen onvoldoende bescherming tegen dynamische cyberaanvallen. […] We zien grote mogelijkheden met Silver Tail voor het samengaan van ‘big data’ en security.”

Dergelijke producten en overnames passen geheel in de trend naar meer gerichte security-aanpakken, die niet zozeer een ‘alles beschermen tegen alles’ nastreven, maar focussen op wat echt moet en kan worden beschermd. Naast de rechtstreekse bescherming van data, omvat dat tevens de controle op inkomende en uitgaande datastromen, ongeacht hun omvang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content