EMC negeert verzoek om VMware te verkopen

EMC lijkt niet meteen in te gaan op het verzoek van een aandeelhouder om dochterbedrijf VMware te verkopen. Al sluit het bedrijf ook niets uit.

Het was de Elliott Management Corporation, dat zo’n 2,2 procent van EMC bezit, dat vorige week in een open brief aan EMC’s raad van bestuur suggereerde dat het VMware beter zou afsplitsen. Volgens hen zou de structuur van EMC de waarde van VMware naar de achtergrond jagen.

Intussen heeft EMC zelf gereageerd op de brief, hetzij zonder duidelijk antwoord. In het antwoord staat te lezen dat EMC’s raad van bestuur de bedrijfsstrategie regelmatig herbekijkt en dat het constructieve input van aandeelhouders waardeert. Ook lezen we dat EMC regelmatig luistert naar de suggesties van de Elliott Management Corporation.

Maar of een afsplitsing een mogelijkheid is, wordt bevestigd noch ontkend. EMC zegt niet dat het de piste overweegt, maar zegt evenmin dat het nooit een optie zal zijn.

De timing van het verzoek is wel opmerkelijk. De afgelopen weken kondigden onder meer HP, Symantec een splitsing aan. Ook eBay en Paypal gaan binnenkort elk hun eigen weg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content