EMC vernieuwt datacenter van De Persgroep

De Persgroep Publishing laat zijn datacenter vernieuwen door EMC. De gegevens lokaal bewaren is voor het mediabedrijf goedkoper dan naar een cloudprovider te stappen.

De Persgroep Publishing laat zijn datacenter vernieuwen door EMC. De gegevens lokaal bewaren is voor het mediabedrijf goedkoper dan naar een cloudprovider te stappen.
Het datacenter wordt vervangen met het oog op een betere flexibiliteit, optimalisatie en beschikbaarheid van de data. De oude infrastructuur werkte vooral met verticale silo’s en had een hoge overhead. Dat maakte dat er werd gekozen voor een vernieuwing in plaats van een update. De vernieuwing is gebaseerd op het software defined datacenter.

In totaal bevat het datacenter 2,2 petabyte aan data. Voor storage gaat het om een aanbod van de Symmetrix VMAX 40K (ontdubbeld), aangevuld met een VPLEX-virtualisatielaag.

De waarde van het contract wordt niet bekendgemaakt, maar voor het aanbod keek De Persgroep Publishing naar de TCO over vijf jaar. Daar kwam EMC goedkoper uit dan de concurrentie.

EMC vervangt zo de vorige leveranciers Hitachi en Netapp. Ook zij dingden, net zoals onder meer Dell, HP en IBM, mee voor het nieuwe contract. “Technisch kan ik zeggen dat de meesten aanbiedingen wel voldoen aan onze verwachtingen, maar als je kijkt naar het aantal IOPS, dan was EMC veruit de beste,” zegt cio Luc Verbist.

Ook pure cloudspelers zoals Amazon en Google werden overwogen. “We hebben dat bekeken als alternatief. Maar los van de technische consequenties van een keuze voor de cloud, wat ook een hele andere user experience zou zijn naar responssnelheid van applicaties toe, is het veel duurder in de cloud.” Wel nuanceert Verbist dat dat vooral met het volume te maken heeft. “Voor 200 GB of een terabyte ben je waarschijnlijk wel beter af. Maar als je over meer dan een petabyte spreekt dan kom je in de cloud vaak twee tot drie keer duurder uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content