EMC verwerft controle over VCE

© /
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

EMC zet partner Cisco haast volledig buitenspel in de VCE joint venture, gestart als producent van ‘converged infrastructure for clouds’.

Bij de start van VCE – ‘virtual computing environment’ volgens de enen, ‘VMware, Cisco, EMC’ volgens anderen – in 2009 werd het bedrijf naar voor geschoven als een neutrale producent van geïntegreerde systemen, met systeem-, netwerk- en opslagvoorzieningen bestemd voor gebruik in datacenters. Doorheen de jaren begonnen de verschillende partners evenwel meer activiteiten op elkaars gebied te ontplooien, wat allicht de samenwerking onder druk zette. De melding van EMC dat het partner Cisco goeddeels uitkoopt, mag dan ook niet echt verbazen.

EMC kondigde aan dat ‘VCE nog dit kwartaal een EMC bedrijf wordt’, voor (ca.) 90 procent in handen van EMC (voordien 58 procent) en nog 10 procent voor Cisco (was 35 procent). Wat de werking van VCE betreft, en de verkoop van de Vblock systemen, verandert er niets. “Als dusdanig zullen klanten en partners geen veranderingen ervaren wat de pre- en post-sales inzet van VCE betreft,” aldus VCE ceo Praveen Akkiraju. Anderzijds zitten klanten die voor VCE kozen om niet meteen uitdrukkelijk bij EMC of Cisco aan te kloppen, nu wel duidelijk in het EMC kamp. Over de financiële aspecten van de deal werden geen gegevens verstrekt, maar het zou een minimaal bedrag betreffen.

Met hoofdkwartier in Richardson, Texas, werd VCE in 2011 een zelfstandig bedrijf, met onderhand al een omzet rond 1 miljard dollar. Het meldt al zes opeenvolgende kwartalen met meer dan 50 procent groei (telkens ten opzichte van het jaar voordien) te hebben gescoord.

De overname door EMC komt er in een periode waarin ook over de toekomst van EMC zelf nogal wat speculatie is. Zo vroegen activist-aandeelhouders recent nog het afstoten van VMware, terwijl ook een mogelijke fusie met HP over de tong ging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content