EMC World 2008: informatie is een goudmijn

Op de gebruikersconferentie EMC World 2008 in Las Vegas (zowat 9000 deelnemers, waaronder 27 uit ons land) stelde EMC-president en -ceo Joe Tucci opnieuw dat hij zijn bedrijf wil verder wil diversifiëren. Dat om meer te halen uit nieuwe opportuniteiten – niet enkel kmo-klanten, maar ook SOHO en consumenten.

Op de gebruikersconferentie EMC World 2008 in Las Vegas (zowat 9000 deelnemers, waaronder 27 uit ons land) stelde EMC-president en -ceo Joe Tucci opnieuw dat hij zijn bedrijf wil verder wil diversifiëren. Dat om meer te halen uit nieuwe opportuniteiten – niet enkel kmo-klanten, maar ook SOHO en consumenten.

De overname van de technologie van Mozy (back-up en herstel van e-mail, data en Windows-bestanden) en die, nog lopende, van Iomega mogen die uitspraak van Tucci onderstrepen. Idem voor de intentie van EMC opslagnoden van individuele gebruikers aan te pakken, die voortaan de belangrijkste bron zijn van gegevenscreatie (een groei van 70 procent). “In ieder geval moeten bedrijven – YouTube, Google, maar ook bedrijven als EMC – de verantwoordelijkheid opnemen voor het beheer van die gegevens. Daarin zit ook de security, compliance en betrouwbaarheid vervat. Wij willen die opportuniteit ten gelde maken”, aldus Tucci.

Nog enkel quotes van zijnentwege:”Binnen dit en twee jaar zullen back-up-oplossingen op schijfinfrastructuren steunen. De tape is te traag geworden, terwijl de snelheid van het restoren almaar meer van belang is. De tape zal in de toekomst iets voor het domein van ‘deep archiving’ zijn.”

“Wij hebben ons de voorbije jaren geëngageerd om onze politiek rond het beheer van resources te herformuleren. Maar onze beheertools (Smarts, ControlCenter, …) blijven tools met specifieke doeleinden. Onze voorkeur ligt bij het kunnen documenteren van de volledige it-omgeving op één enkele en dezelfde manier, het kunnen bouwen van een gemeenschappelijk referentiesysteem met alles wat zich in een it-omgeving van een bedrijf bevindt. Op termijn zullen alle tools op elkaar zijn afgesteld, maar dat zal nog enkele jaren duren. Het zal dan mogelijk zijn om informatie in real time op te vragen en die te gebruiken voor doeleinden die niet tot in den treure gepland zijn.”

EMC kondigde trouwens ook twee nieuwigheden aan rond deduplicatie of ontdubbeling. De strategie van het bedrijf is om deduplicatie ‘op alle niveaus’ aan te bieden: dat van de client, de bron, op de bestemming, in het SAN, voor actieve archieven, … Ontdubbeling komt in elk geval in een groot aantal platformen en oplossingen van EMC voor. De Avamar-technologie is zo voortaan beschikbaar in een VMware-omgeving, waardoor de opslagtijd aanzienlijk verminderd wordt (tot 90 procent). Ook werd die technologie geïntegreerd in Networker 7.4.

Het bedrijf kondigde in Las Vegas ook Disk Library-systemen 1500 en 3000 LAN B2D aan en de VTL ED 4000, allemaal met deduplicatiefuncties. Overigens is versie 4.0 van Avamar gearriveerd, evenals een Avamar-appliance Data Store Gen 2, die Avamar-software met pregeconfigureerd EMC-materiaal en connectiviteit combineert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content