En daar is de druk van Telenet

Telenet haakt af voor de vierde mobiele licentie in het huidige “extreem regulatoir kader” van ons land.

Telenet haakt af voor de vierde mobiele licentie in het huidige “extreem regulatoir kader” van ons land.

Telenet zal niet meedingen voor de vierde gsm-licentie indien de voorstellen van de Belgische mediaregulatoren voor het openstellen van de kabel realiteit worden. Dat valt af te

leiden uit een korte mededeling van het Mechelse telecombedrijf. Ook DVB-T, digitale tv via de ether, staat plots op de helling. Het bedrijf spreekt van een ‘extreem regulatoir kader, uniek in de wereld’.

“Onder de gegeven omstandigheden, waarin een extreem regulatoir kader (uniek in de wereld) wordt voorgesteld en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, is Telenet zeker niet meer in staat om zich kandidaat te stellen voor de vierde mobiele licentie”, luidt het letterlijk.

Vanochtend raakte ook bekend dat in april of mei via een veiling beslist wordt wie de vierde mobiele operator (3G-licentie) wordt in België en dus de concurrentie zal aangaan met Proximus, Mobistar en Base. Telenet geldt al maanden als een van de belangrijke kandidaten.

Maar maandagavond maakten de mediaregulatoren en het BIPT ontwerpbesluiten bekend die indien ze goedgekeurd worden, moeten leiden tot het opengooien van de Belgische kabel. Telenet vindt die verdere regulering van de kabel niet nodig en claimt voldoende marktwerking tussen de verschillende televisieplatformen: DSL, satelliet, kabel en DTT (DVB-T).

“Daarnaast was Telenet de enige vrijwilliger om digitaal terestrieel uit te bouwen, maar zal nu ook dit project heroverwegen”, luidt het nog in de korte Telenet-mededeling. Telenet heeft met Norkring – dat het zenderpark van de VRT gekocht heeft – een overeenkomst voor het uitwerken van een aanbod van digitale televisie via de ether, het digitaal terestrieel platform of DVB-T waarvan Telenet spreekt. Via DVB-T is in Vlaanderen de openbare omroep gratis te ontvangen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content