Enqio haalt 1,7 miljoen euro op

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Mechelse start-up Enqio voert een kapitaalsverhoging met 1,7 miljoen euro door. Michel Akkermans, ceo van Clear2Pay investeert mee in het bedrijf.

De Mechelse start-up Enqio voert een kapitaalsverhoging met 1,7 miljoen euro door. Onder meer Michel Akkermans, ceo van Clear2Pay investeert in het bedrijf.

Enqio is gespecialiseerd in gegevensanalyse, voor financiële instellingen, telecommunicatiebedrijven, overheden en media. Het bedrijf werd vorig jaar in juni opgericht door Alain Vandenborne en Jürgen Ingels. De stichters en gedelegeerd bestuurders pompen nu samen met de dit jaar aangetrokken commercieel directeur Johan Vranckx en met Michel Akkermans, ceo van Clear2Pay, in totaal 1,7 miljoen vers kapitaal in het bedrijf.

Akkermans (foto) wordt naast aandeelhouder ook voorzitter van Enqio’s raad van bestuur. Vandenborne en Ingels hebben nog steeds een meerderheidsparticipatie. Enqio zal de 1,7 miljoen euro gebruiken voor extra investeringen in onderzoek en ontwikkeling, productontwikkeling en een uitbreiding van de verkoopploeg. Ook gerichte overnames om verder internationaal te kunnen groeien, worden niet uitgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content