‘Enterprise mobility is topprioriteit voor CIO’s’

Uw bedrijf zet in 2015 meer in op werken vanaf eender welk toestel. Dat zegt analistenbureau Ovum dat zowel evoluties als bestaande obstakels opsomt.

Volgens de organisatie blijft er een “mobility mismatch” bestaan tussen werkgever en werknemer. Bedrijven omarmen stilaan wel het BYOD-principe, maar die trend groeit sneller dan het aanpasritme van de bedrijven. De consumerisatie van IT wordt daarbij niet langer enkel door de werknemer getrokken, maar ook door senior managers, wat de invloed van de trend alleen maar vergroot.

Wel zullen sommige bedrijven verder kijken dan enkel Bring Your Own Device en een onderscheid maken tussen informeel BYOD-gebruik (onbeheerd en onbekend) en een meer beheerde aanpak met de komst van meer geformaliseerde structuren voor externe toestellen.

Naast BYOD is er volgens Ovum ook meer aandacht voor enterprise mobility management (EMM). Meegaan in het verhaal van ‘werken waar en met wat je wil’ is volgens hen de beste manier om er als bedrijf voordeel uit te halen.

Tot slot verwach het analistenbureau dat ook kmo’s in 2015 meer mobiel zullen werken. Naar vendors toe raadt het dan ook aan om hen te beschouwen als een long tail segment.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content