2 terabyte op een harde schijf

De behoefte aan opslagcapaciteit neemt voortdurend toe en daarom ontwikkelde Western Digital de eerste 2 TB harde schijf.

De behoefte aan opslagcapaciteit neemt voortdurend toe en daarom ontwikkelde Western Digital de eerste 2 TB harde schijf.

Western Digital introduceert de WD Caviar Green 2 TB waarmee deze nieuwe harde schijf de grootste capaciteit heeft die momenteel op de markt is. Het product komt tegemoet aan de groeiende behoefte aan opslagcapacitei voor de veeleisende videotoepassingen en uitdeinende mediatheken van consumenten. De harde schijf maakt deel uit van de WD Caviar Green-productlijn. Ze is gebaseerd op de 500 GB per platter-technologie van WD met 32 MB cache. De WD Caviar Green-drives zijn ontworpen voor gebruik in externe harde schijven met USB, FireWire of eSATA en in desktop-pc’s, werkstations en RAID-omgevingen. De Caviar Green 2 TB maakt gebruik van verschillende technologieën. Zo zorgt StableTrac ervoor dat trillingen worden geminimaliseerd en de platters worden gestabiliseerd voor precieze tracking tijdens het lezen of schrijven. IntelliPower verzekert een uitgebalanceerde combinatie van draaisnelheid, overdrachtssnelheid en het cachen van algoritmen voor zowel energiebesparing als consistente prestaties. IntelliSeek-technologie berekent de optimale zoeksnelheid, wat resulteert in een laag energieverbruik en weinig geluid en trillingen. En door de NoTouch Ramp Load-technologie raakt de opnamekop de schijfmedia nooit aan, wat slijtage van de opnamekop en de media vermindert. Daarnaast is de schijf beter beschermd tijdens vervoer. De WD Caviar Green 2 TB is vanaf eind januari 2009 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content