2,5-inch mobiele harde schijven met een capaciteit van 3 TB

Toshiba Canvio Connect II familie © Toshiba

Toshiba introduceert als een van de eerste fabrikanten 2,5-inch externe harde schijven met een capaciteit van 3 TB. De fabrikant pakt ook uit met een 3,5-inch desktop-schijf die een capaciteit heeft van 6 TB.

Harde schijven in het kleinere 2,5-inch formaat waren tot nu toe beperkt tot een capaciteit van 2,5 TB. Maar de Storage Peripherals divisie van Toshiba introduceerde begin dit jaar de MQ03ABB300, een 3 TB 2,5-inch laptop-schijf die als eerste 750 GB capaciteit per “platter” biedt. Met in totaal vier platters of interne schijven in de hdd levert dit 3 TB, in plaats van de 2,5 TB die tot nu toe het maximum was voor dit formaat.

Toshiba levert sinds april ook externe usb-versies met deze capaciteit. De zwarte Canvio Basics heeft net zoals alle andere nieuwe Canvio’s een usb 3.0-aansluiting en is verkrijgbaar in capaciteiten van 500 GB tot 3 TB.

De 2 TB- en 3 TB-versies zijn 5,5 mm dikker dan de 500 GB-, 750 GB- en 1 TB-uitvoeringen die 15 mm dik meten. Alle Toshiba Canvio Basics zijn 119 mm lang en 79 mm breed.

De nieuwe Canvio Connect II lijkt sterk op de Canvio Basics, maar is 1 mm dunner en wordt met voorgeïnstalleerde software geleverd: NTI Backup Now EZ en Pogoplug PC for Toshiba.

Bovendien is deze mobiele harde schijf dankzij de meegeleverde Tuxera NTFS for Mac driver ook compatibel met Macintosh vanaf Mac OS X 10.6.8, terwijl de Canvio Basics alleen werkt met Windows 7 of later.

De Canvio Connect II kun je in vijf verschillende kleuren kopen, terwijl de Canvio Basics alleen verkrijgbaar is in zwart.

Ook de nieuwe Toshiba Canvio Desk 3,5-inch externe harde schijf is alleen in zwart verkrijgbaar. Deze desktop-schijf biedt een capaciteit tot 6 TB en wordt geleverd met NTI Backup Now EZ software. Ze is compatibel met Mac OS X vanaf versie 10.4 en met Windows vanaf Vista.

De Toshiba Canvio Basics en Connect II mobiele harddrives zijn sinds april beschikbaar als 3 TB-model voor een adviesprijs van 203 euro (3 TB Basics) en 213 euro (3TB Connect II).

Vanaf mei is de Canvio Desk harddrive beschikbaar als 6 TB-versie voor een adviesprijs van 264 euro. Toshiba geeft 2 jaar beperkte garantie op deze externe hdd’s.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content