6-inch Sony e-reader met WiFi

Sony kondigt een nieuwe e-reader aan met draadloze functionaliteit en een standaard koppeling met de Nederlandse online boekenwinkel bol.com.

Sony kondigt een nieuwe e-reader aan met draadloze functionaliteit en een standaard koppeling met de Nederlandse online boekenwinkel bol.com.


De Sony PRS-T1 Wi-Fi e-reader is uitgerust met een aanraakgevoelig E-Ink Pearl v220 scherm met een diagonaal van 6 inch (15,2 cm). Het scherm heeft een resolutie van 600 x 800 pixels en geeft 16 grijswaarden weer. De Sony Reader Wi-Fi is 8,9 mm dun en weegt slechts 168 gram.


De batterij van de PRS-T1 houdt het 14.000 paginawisselingen uit. Dat komt overeen met een maand lezen als je 30 minuten per dag leest met de WiFi uitgeschakeld. Is de draadloze netwerkverbinding ingeschakeld dan heeft de e-reader een autonomie van drie weken. Het opladen van de e-reader duur twee uur met een (optionele) usb-lader, of 2,5 uur als je hem aan een pc koppelt.


Het interne geheugen van de e-reader is 2 GB groot. De 1,3 GB die daar in de praktijk nog van overblijft kan tot 1.200 boeken bevatten. Je kunt dit geheugen uitbreiden met een MicroSD-kaartje tot 32 GB. De e-reader wordt geleverd met twee Engelse woordenboeken en tien vertaal woordenboeken.


De WiFi-voorziening ondersteunt WPS (WiFi Protected Setup) voor een snelle verbinding met recente routers. Een koppeling met de webwinkel bol.com is standaard aanwezig. Ook kun je informatie opzoeken via Google en Wikipedia. Qua formaten worden epub, pdf en txt ondersteund. Een usb-kabel en een stylus waarmee je notities kunt maken worden standaard meegeleverd.


De nieuwe e-reader kost 155 euro en is vanaf midden oktober verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, rood of wit. Optioneel kun je een hoes kopen met of zonder geïntegreerd led-lampje; die kosten respectievelijk 35 en 50 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content