7.2-kanaals AV-receivers zijn DTS:X-ready

Denon AVR-X3300W AV-receiver © Denon

De nieuwe AVR-X3300W, AVR-X2300W en AVRX1300W AV-receivers van Denon bieden 7.2-kanaals geluid, Dolby Atmos-decodering en zijn geschikt voor het nieuwe surroundgeluidformaat DTS:X.

Denon lanceert in de X-serie AV-receivers drie nieuwe modellen. De AVR-X1300W 7.2-kanaals netwerk-AV-receiver is het instapmodel. De zeven gescheiden kanalen leveren 145 watt elk. De receiver is uitgerust met Dolby Atmos voor een meer dimensionaal geluid via hoogteluidsprekers of Dolby Atmos-luidsprekers.

De AVR-X1300W is bovendien geschikt voor DTS:X, een objectgebaseerd surroundformaat dat audio-objecten uit alle richtingen (ook boven de luisterpositie) kan laten komen om zo een indrukwekkendere surroundervaring rondom de luisteraar te creëren. De gratis DTS:X-update staat gepland voor later in 2016 (lees hier meer informatie over DTS:X).

Gebruikers kunnen daarnaast kiezen tussen Dolby Surround en DTS Neural:X-upmixers (via een update) voor het creëren van 3D-geluid via traditioneel Dolby- of DTS-materiaal.

De AVR-X1300W ondersteunt Bluetooth voor het streamen van muziek vanaf een smartphone, en WiFi om verbinding te maken met thuisnetwerken. Audiobestanden met hoge resolutie, zoals FLAC, AIFF en DSD (tot 5,6 MHz), worden ook ondersteund.

De receiver heeft aan de voorzijde een USB-poort voor aansluiting van een USB-opslagapparaat. Ook zit er één HDMI-ingang op de voorzijde, naast vijf HDMI-ingangen op de achterzijde.

De AVR-X1300W heeft geavanceerde functies, zoals compatibiliteit met de nieuwste HDMI 2.0a-specificatie en HDCP 2.2 op alle ingangen, nodig voor 4k Ultra HD content. De AVR ondersteunt verder full-rate 4k Ultra HD inclusief 4:4:4-Pure Color volledige resolutie subsampling passthrough, HDR (High Dynamic Range) en BT.2020.

De nieuwe AVR-X2300W biedt dezelfde functies als zijn goedkopere broertje. Deze receiver is voorzien van een eindversterker met verbeterde geluidsweergave en 150 watt per kanaal. De AVR-X2300W heeft in totaal 8 HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen

De nieuwe AVR-X3300W is het topmodel in de X-serie met 180 watt per kanaal. De video-engine is verbeterd en kan ook oude analoge bronnen converteren en transcoderen naar 4k Ultra HD 50/60 Hz resolutie. Het 7.2-kanaals pre-out-gedeelte, de RS-232-poort en de flexibele versterkingstoewijzing maken een installatie op maat van multi-zonegeluid en domotica mogelijk.

Het Audyssey MultEQ XT-calibratiesysteem stemt de geïnstalleerde luidsprekers af op de akoestiek van de desbetreffende kamer. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling en Audyssey Dynamic EQ verbetert de surround-weergave van het systeem bij lage volumes.

De Denon AVR-X1300W en de AVR-X2300W zijn verkrijgbaar voor adviesprijzen van respectievelijk 549 euro en 699 euro. De AVR-X3300W is vanaf augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van 999 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content