8 megapixel cameragsm van Nokia

De Nokia N86 8MP heeft een beeldsensor van 8 megapixel en is volgens de fabrikant geoptimaliseerd voor fotografie en video.

De Nokia N86 8MP heeft een beeldsensor van 8 megapixel en is volgens de fabrikant geoptimaliseerd voor fotografie en video.

Volgens Nokia is niet het aantal pixels de bepalende factor voor kwaliteitsfotografie, maar de lens en de sensor. De N86 is uitgerust met een Carl Zeiss Tessar groothoeklens voor panorama-opnamen. De minieme afdrukvertraging en de variabele lensopening maken ook bij schaars of teveel licht scherpe foto’s mogelijk. De snelle mechanische sluiter (tot 1/1000 sec) beperkt eventuele bewegingsonscherpte. De cameragsm heeft ook een dubbele LED-flitser. De prestaties van de N86 8MP zouden volgens Nokia vergelijkbaar zijn met die van een afzonderlijke digitale camera.Het front van de N86 bestaat uit een krasbestendig 2,6-inch OLED-scherm dat een resolutie heeft van 240 x 320 pixels. Het geheugen van de gsm bedraagt 8 GB en je kan het uitbreiden met microSD geheugenkaarten. Nokia levert de N86 8MP met de nieuwste versie van Nokia Maps en volledige Ovi-integratie. Gebruikers kunnen hun locatiegegevens uitwisselen met behulp van gepersonaliseerde content, zoals foto’s met een geotag. De Nokia N86 8MP beschikt over een ingebouwd kompas en je krijgt een licentie voor drie maanden spraakgestuurde wandelnavigatie.De N86 8MP kan video opnemen met een resolutie van 640 x 480 pixels met 30 beelden per seconde. De gsm heeft een ‘kickstand’. Door dit steuntje aan de achterzijde is de N86 erg geschikt om videobeelden te bekijken en games te spelen. Als multimediatoestel kan de N86 8MP volgens Nokia op één acculading tot 25 uur muziek afspelen. Eventueel kun je de Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-214, die ook werd aangekondigd, aanschaffen om naar de muziek te luisteren.De Nokia N86 8MP zal wellicht in het tweede kwartaal van 2009 in de winkel liggen voor een adviesprijs van 375 euro excl BTW.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content