A3-kleurenlaserprinter met lage paginakostprijs

We testen een reeks netwerkkleurenprinters van bekende printerfabrikanten. De eerste die aan de beurt komt is een A3-model van Canon.

We testen een reeks netwerkkleurenprinters van bekende printerfabrikanten. De eerste die aan de beurt komt is een A3-model van Canon.

De meeste printerfabrikanten bieden toestellen aan in de door ons omschreven categorie van kleurenwerkgroeplasers. Zeven stuurden ons ook printers toe voor de test. Ricoh ontbreekt, omdat dit merk op het moment van onze test op het punt stond nieuwe producten te lanceren en die waren nog niet klaar voor deze test. We kregen toestellen binnen van Canon, HP, Kyocera, Lexmark, Oki, Samsung en Xerox. Onze beoordeling gebeurde op basis van werksnelheid, afdrukkwaliteit en functionaliteit. Met die drie criteria berekenen we een prestatiescore. Die wegen we dan weer af tegen de paginakostprijs en de toestelprijs om tot een eindscore te komen.

Canon Omdat hij ook in A3-formaat print, is Canon’s LBP5970 een behoorlijk massief toestel. Net als de andere printers in de test biedt hij standaard duplex (dubbelzijdig drukken). Er is zelfs een stapler (nietmachine). Bovenaan is er een bruingekleurd bedieningspaneel met een éénregelig verlicht monochroom lcd-scherm. De navigatieroos werkt niet zo intuïtief als zou kunnen.

Karig Bij de installatie van de printersoftware kan je het systeem laten zoeken naar de printer in het netwerk en dat vertelt je dan het netwerkadres. De ingebouwde webinterface toont een karige GUI (grafische gebruikersinterface) in lichtpaars. Om het apparaat te beheren, ga je naar de Administrator-modus. Dan verandert de webinterface in een menuboomstructuur met blauwe achtergrond en uiterst links en rechts daarvan het bij de menurubriek gekozen detailpaneel. Als je een instelling wil veranderen, verandert de blauwe achtergrond in een grijze. Deze LBP5970 is duidelijk bedoeld voor wat zwaarder werk. Hij haalt een redelijke tot goede afdruksnelheid in onze test. Onze kwaliteitstest laat ook een redelijk resultaat zien.

Conclusie De Canon i-SENSYS LBP5970 is een redelijke tot goede printer. Hij biedt bovendien de laagste paginakostprijs (4,8 eurocent per pagina). Vermits alle andere printers met hun testresultaten ook schommelen van redelijk tot goed, maakt dat van deze printer meteen de beste koop.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content