Acer onthult dual-screen laptop

De Acer ICONIA is een laptop met twee aanraakschermen van 14-inch voor multitouch-bediening.

De Acer ICONIA is een laptop met twee aanraakschermen van 14-inch voor multitouch-bediening.

De twee TFT-schermen met LED-achtergrondverlichting van de ICONIA hebben een HD-resolutie van 1366 x 768 pixels. Beide schermen worden beschermd door het ultradunne en duurzame Gorilla Glass.

Als je vijf vingers op het scherm plaatst en een pakgebaar maakt, verschijnt de Acer Ring. Hiermee start je touch-toepassingen en heb je snelle toegang tot het virtuele toetsenbord, Gesture Editor, Window Manager en Device Control Console.


De ICONIA heeft een virtueel toetsenbord dat je ook kan starten door het plaatsen van beide handpalmen op het onderste scherm. Het intelligente ontwerp detecteert de positie van de handpalmen en start het toetsenbord met volledige QWERTY-indeling en tekstvoorspelling. Het virtuele toetsenbord is ook een touchpad en een numeriek toetsenbord.


Met de Gesture Editor kun je gebaren instellen om specifieke toepassingen te starten, websites te openen, je bureaublad weer te geven of je computer te vergrendelen. De Window Manager laat je verschillende programmavensters over het dubbele touchscherm ordenen. Vensters en toepassingen kun je verplaatsen tussen de schermen.


De Acer ICONIA biedt de keuze uit Intel Core i5 processoren en is uitgerust met Acer’s CrystalEye webcam, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 3.0+HS, twee USB 2.0- en een USB 3.0-poort, een HDMI-poort en Dolby Home Theater v3. Optioneel kan je de laptop ook uitrusten met 3G-connectiviteit. Besturingssysteem is Windows 7 Home Premium (64-bit). De adviesprijs van de Acer ICONIA werd niet meegedeeld.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content