Acer smartphone filtert blauw licht

Acer Liquid Z630S © Acer

De Acer Liquid Z630S is een midrange Android 5.1 “Lollipop”-smartphone die is uitgerust met een “BluelightShield” dat de gebruiker beschermt tegen schadelijk blauw licht.

Het blauwe licht dat led-schermen uitstralen heeft allerlei potentiële gezondheidsrisico’s, waaronder verstoring van het bioritme en mogelijke negatieve effecten op netvlies en ooglens. Computerbeeldschermen met een blauwlichtfilter bestaan al langer (bv. van Philips), maar bij mobieltjes kwamen we dit nog niet tegen.

De betaalbare Acer Liquid Z630 Android-smartphone heeft een regelbare blauwlichtfilter of “BluelightShield”. Met de ingebouwde schermfilter van de Liquid Z630S kun je het blauwe licht dat het 5,5-inch ips-scherm uitstraalt, verminderen of zelfs uitschakelen. Het scherm heeft een resolutie van 720 x 1290 pixels en een pixeldichtheid van 267 ppi.

De Liquid Z630 is voorzien van een 1,3 GHz quad-core Mediatek MT6735 64-bits soc en heeft 32 GB opslagruimte en 3 GB werkgeheugen. (Er is ook een nog goedkopere Liquid Z630 – sans “S” – verkrijgbaar met naar keuze 8 GB opslagruimte en 1 GB werkgeheugen of 16 GB storage en 2 GB ram). De opslagruimte kun je uitbreiden met behulp van een microsd-geheugenkaartje.

Deze smartphone heeft aan elke zijde een 8MP-camera met opties zoals geo-tagging, hdr, gezichtsherkenning en een panoramafunctie. De achterste camera heeft een led-flash. De verwisselbare 4000 mAh batterij levert een standby-tijd van 1020 uur en een spreektijd tot 22 uur.

Acer voegt een eigen gebruikersinterface toe aan Android Lollipop, met bijvoorbeeld ‘drijvende’ apps die maar een gedeelte van het scherm gebruiken, zodat je bijvoorbeeld gelijktijdig een app en het beginscherm eronder kunt bekijken. Dit werkt onder andere voor kaarten, de browser, notities en de agenda. Een inkomende oproep wordt als een minivenster weergegeven, dat bovenop het gebruikte scherm zweeft.

Via AcerExtend kun je draadloos op een compatibele laptop de gebruikersinterface van de smartphone in een venster bekijken en gebruiken. De Liquid Z630S heeft trouwens drie door de gebruiker instelbare modussen: standaard voor wie vertrouwd is met Android, “easy” voor beginners en “basic” voor kinderen. Die laatste optie bevat een aantal speciale beveiligingsinstellingen.

De uitsluitend in zwart verkrijgbare Acer Liquid Z630S weegt 165 gram en meet 156,3 x 77,5 x 8,9 mm. Deze smartphone heeft een adviesprijs van 249 euro. De ‘gewone’ Z630 is al verkrijgbaar voor 199 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content