Alcatel Onetouch smartphone heeft “opwindende rondingen”

Alcatel Onetouch, het smartphonemerk van de Chinese technologiefabrikant TCL Communication, introceert de Idol Alpha, een design-smartphone met, zoals het persbericht beweert, “opwindende rondingen”.

Als smartphone-fabrikant moet je proberen op te vallen. Waarom niet met een design-smartphone zoals de Idol Alpha van Alcatel Onetouch? Of de rondingen van de behuizing van deze smartphone echt “opwindend” zijn zoals in het persbericht staat, laten we in het midden, maar het leverde ons in elk geval een mooie titel voor dit nieuwsbericht op.


Afgaande op de foto’s ziet de Idol Alpha er in elk geval mooi uit: metalen kastje, hd-scherm zonder merkbare rand en een doorschijnende bovenrand met ingebouwde status-led. De Idol Alpha meet 138 x 66,6 x 7,5 cm en weegt 117,4 gram. Dit is dus ook een erg compacte en lichte smartphone.


Technisch is het eerder een middenklasse 3G-toestel dat nog een oudere versie van Android draait, namelijk 4.2 “Jelly Bean”. De Idol Alpha is voorzien van een 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte, waarvan nog 13,3 GB beschikbaar is. Je kunt het interne geheugen niet uitbreiden.


Het 4,7-inch ips-scherm biedt een resolutie van 720 x 1280 pixels en heeft een speciale vetafstotende laag die vingerafdrukken tegengaat. Op de achterkant zit een 13,1 megapixel camera met hdr, gezichts- en glimlachherkenning, burst modus en automatisch panoromamogelijkheid. Een led-flash en een 1,3 megapixel webcam op de voorkant zijn beide ook van de partij.


De accu houdt het tot 10 uur uit tijdens gesprekken, tot 24 uur tijdens het afspelen van muziek en tot vijftien dagen in stand-bymodus. Het opladen van de accu duurt 2,5 uur.


We vonden deze design-smartphone op het internet voor prijzen tussen 323 en 429 euro. Voor dat geld heb je ook een Google Nexus 5 (349 euro), mogelijk minder opwindend, maar technologisch wel helemaal top.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content