Aldi verkoopt betaalbare Android-smartphone

Vanaf zaterdag 6 juli 2013 legt Aldi de Medion Life P4013 (MD 98332) smartphone opnieuw in de winkels. Deze Android mobiele telefoon, die op 9 februari 2013 al te koop was, is nu 10 euro goedkoper en kost 139 euro.

Voor 139 euro koop je een slimme gsm met een 10,16-cm capacitief aanraakscherm, 1 GHz dualcore processor, 5-megapixelcamera, 4 GB microSDHC-geheugenkaartje, ALDI TALK starterset met 10 euro belkrediet in België en 3 jaar garantie. We bekijken de specificaties in detail.


Wat je krijgt

De Medion Life P4013 smartphone draait Android 4.0. Dat is niet de allerlaatste versie van Google’s besturingssysteem voor smartphones. Maar je krijgt de mogelijkheid om het besturingssysteem gratis te updaten naar Android 4.1 Jelly Bean.


Deze smartphone heeft een Qualcomm Adreno 203 dualcore processor die aan 1 GHz draait en ondersteund wordt door 512MB werkgeheugen. De P4013 heeft verder 4GB interne opslag, waarvan nog 2GB vrij is voor eigen gebruik. Een 4 GB microSD-kaartje voor gegevensopslag is echter ook nog in de prijs inbegrepen. In de geheugensleuf kun je een kaartje tot 32GB kwijt.


Het 4-inch capacitief aanraakscherm biedt een resolutie van 480 x 800 pixels. Op de achterkant zit een 5-megapixelcamera met led-flits en op de voorkant een 0,3-megapixelcamera die je voor videobellen en -chatten kunt gebruiken.


Mobiel internetten kan via WiFi b/g/n (maar niet a), HSPA, UMTS, EDGE of GPRS. Bluetooth 2.1, een FM radio en een A-GPS navigatiechip zijn eveneens ingebouwd.


Je krijgt ook enkele voorgeïnstalleerde apps: GoPal Outdoor App met geocachingfunctie en de mogelijkheid om zelf wandelkaarten in vectorformaat toe te voegen (maar de app zelf wordt zonder kaarten geleverd), Documents To Go om Office-documenten te bekijken, Nuance XT9 tekstinvoer om sneller sms’jes en korte berichten te typen en een 30-dagen probeerversie van Kaspersky Mobile Security (antimalware voor Android).


Volgens Aldi houdt de 1630 mAh accu van de P4013 het tot 200 uur uit in standby en tot 400 minuten tijdens gesprekken. Deze smartphone weegt 140g en meet 125 x 65 x 10 mm. Hij is dus redelijk plat en licht. Al met al is dit een compleet pakket voor 139 euro.


Navigatie

De Medion GoPal Outdoor App die wordt meegeleverd kun je gebruiken tijdens wandeltochten. Je kunt zelf Open Street Map-kaarten toevoegen die je gratis kunt downloaden via de geïntegreerde shop. Daarnaast kun je ook extra kaarten aanschaffen om er een echt navigatiesysteem van te maken, maar dat kost dan wel extra geld.


Vergeet echter niet dat Android standaard komt met de mobiele versie van Google Maps die je ook kunt gebruiken om te navigeren. En bij de nieuwste versie van die Google Maps kun je ook kaarten lokaal downloaden, zodat je kunt navigeren zonder internetverbinding.


Conclusie

139 euro is in elk geval weinig geld voor een Android 4.0-smartphones met 4-inch scherm en dualcore processor. Het werkgeheugen is redelijk krap bemeten, maar toch nog doenbaar voor normaal gebruik. Voor heel veel mensen lijkt ons dit een interessante aanbieding. Vraag is natuurlijk of er genoeg exemplaren zullen liggen in je lokale Aldi-vestiging…


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content