Alles-in-één design-pc met Windows 8.1 van Samsung

De Samsung ATIV One 5 Style (DP505A2GI)is een nieuwe 21-inch alles-in-één desktopcomputer die design en prestaties verenigt. Hoewel erg slank, herbergt het hagelwitte Full HD scherm toch een quad core processor en een snelle ATI Radeon videochip.

Samsung, dat in het verleden wel eens kritiek kreeg omdat het bedrijf bij het ontwerp van zijn producten wel erg goed naar Apple leek te kijken, introduceert een alles-in-één pc waarvan het ontwerp effectief geïnspireerd lijkt op de Apple iMac. Maar in plaats van Mac OS draait de ATIV One 5 Style (DP505A2GI) alles-in-één pc Windows 8.1.


Het Full HD 21-inch aanraakscherm, waarin alle elektronica geïntegreerd zit, is slechts 1,51 cm dun. De ATIV One 5 Style meet 52,4 bij 38,28 cm en weegt 5,6 kg. Je kunt het scherm enkele graden naar achteren kantelen op zijn slanke voet om de kijkhoek optimaal in te stellen.


De meeste aansluitingen en knoppen bevinden zich op de achterkant van het scherm: 2 x usb 3.0 (waarvan één poort extra stroom levert voor het opladen van andere apparatuur), 1 x audio, 1 x usb 2.0, 1 x hdmi-in, 1 x hdmi-out, lan, tv, een veiligheidsslot en de aansluiting voor de externe voeding.


Ook de luidsprekers bevinden zich op de achterkant en zijn onzichtbaar verwerkt in het chassis. Samsung claimt dat de ATIV One 5 Style een ruimtelijk, natuurlijk en rijk 2,2-kanaals geluid produceert, ook al dankzij Samsungs SoundAlive technologie die de audioweergave optimaliseert.


Je kunt trouwens via Bluetooth 4.0 muziek van andere apparaten, zoals tablets of smartphones, naar de luidsprekers streamen. Het erg compacte toetsenbord en de bijbehorende muis werken volledig draadloos.


Dankzij Samsung SideSync verbindt je je Samsung Galaxy mobiele apparaat draadloos of via een kabel met de ATIV pc. Je kunt die apparaten dan heel eenvoudig bedienen met de muis en het toetsenbord van de pc.


De Samsung ATIV One 5 Style 21-inch alles-in-één pc gebruikt een AMD A6-5200 cpu die draait aan 2 GHz en een 2 MB cache heeft. Dit wordt aangevuld met een AMD Radeon HD 8400 Graphics videokaart en met 4 GB DDR3L-werkgeheugen.


De ATIV pc heeft trouwens twee SODIMM-geheugensleuven waarvan er nog een vrij is. Desgewenst kun je het geheugen dus (laten) verdubbelen.


Deze alles-in-één pc heeft geen ssd, maar gebruikt nog een klassieke SATA2-hdd van 500 GB met een omwentelsnelheid van 5.400 tpm. Boven het scherm is een 720p webcam geïntegreerd en opzij is er ook nog een sd-geheugenkaartsleuf.


De prijs van de Samsung ATIV One 5 Style (DP505A2GI) is nog niet bekend, maar oudere modellen van deze 21-inch alles-in-één pc zijn verkrijgbaar vanaf 749 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content