Altijd een beveiligde verbinding met internet

Kaspersky Total Security 2017 © Kaspersky

Kaspersky lanceert nieuwe versies van zijn beveiligingssoftware: Internet Security en Total Security voorkomen automatisch dat gegevens worden onderschept als er een onveilige internetverbinding actief is.

Kaspersky Internet Security 2017 en Total Security 2017 zijn uiteraard voorzien van allerlei nieuwe functies en beschermen je daarnaast zoals vanouds tegen malware, virussen, phishing en internetdreigingen.

Total Security biedt als extra ten opzichte van Internet Security verder nog veilig opslaan van wachtwoorden, extra bescherming van persoonlijke data en andere gevoelige, kostbare zaken en de functie Safe Kids oftewel Kindveiligheid. Daarmee kunnen ouders op afstand een oogje in het zeil houden.

Nieuw bij beide producten is de Secure Connection of automatisch beveiligde verbinding wanneer een onveilige internetverbinding gedetecteerd wordt. Deze functie versleutelt in essentie automatisch alle verzonden data. Vooral op reis is deze functie handig. Dan worden vaak onveilige wifi-netwerken gebruikt. Volgens onderzoek van Kaspersky Lab is achttien procent van de gebruikers op reis slachtoffer van cybercriminelen!

Secure Connection kan daarnaast ook automatisch worden geactiveerd wanneer het apparaat wordt verbonden met een openbaar wifi-netwerk of wanneer online vertrouwelijke informatie wordt ingevoerd, zoals bij internetbankieren, online winkelen, online betalen, e-mailen en het gebruiken van sociale netwerken.

De beveiligde verbinding verloopt via de servers van Kaspersky en werkt daardoor mogelijk wat trager. In de aankoopprijs van Internet Security & Total Security 2017 is dagelijks 200 MB aan versleuteld dataverkeer beschikbaar. Wil je méér dan kun je bijbetalen voor een maandelijkse of jaarlijkse onbeperkte versleutelde verbinding.

Nieuw is ook de Software Updater. Die identificeert automatisch de toepassingen op je pc die moeten worden bijgewerkt en installeert, indien je akkoord gaat, de nieuwste, mogelijk veiligere versies.

Eveneens nieuw is de Software Cleaner. Die scant alle op de computer geïnstalleerde toepassingen en markeert de programma’s die een risico vormen. Vaak zijn gebruikers zich er niet eens van bewust dat deze applicaties zijn geïnstalleerd of dat ze mogelijk een gevaar vormen. Deze functie waarschuwt je ook wanneer er software zonder jouw toestemming dreigt geïnstalleerd te worden. Bijvoorbeeld bij sommige software-updates (denk aan Java) wordt vaak automatisch ongewenste bijkomende software geïnstalleerd. Met Software Cleaner behoort dit tot het verleden.

De nieuwe versies van Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk 49,99 euro en 59,99 euro (1 apparaat, 1 jaar).

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content