Amazon aangeklaagd wegens onveilige Ring deurbellen

Ring © Reuters

Amazon en dochterbedrijf Ring zijn aangeklaagd in de Verenigde Staten. Een huiseigenaar uit de staat Alabama stelt dat de deurbellen van Ring door een foutief ontwerp kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen.

De klager stelt dat een onbekende hacker toegang wist te krijgen tot zijn Ring camera. Via de camera waren zijn kinderen van 7, 8 en 10 jaar oud zichtbaar terwijl zij basketbal speelden op de oprit van de man. De hacker zou de kinderen via het ingebouwde speakersysteem van de deurbel hebben aangemoedigd dichter naar de deur te lopen.

‘Cruciale fouten’

De man stelt dat de beveiliging van Ring-deurbellen ‘cruciale fouten’ bevat aangezien de camera geen bescherming biedt tegen cyberaanvallen. De klager wijst er hierbij op dat Ring belooft ‘gemoedsrust’ te geven en slimme beveiliging te bieden. De man wil daarom een schadevergoeding van Amazon.

Ring is onderdeel van Amazon nadat het bedrijf in april 2018 voor een bedrag van 839 miljoen euro werd overgenomen. Een woordvoerder van Ring wil tegenover Reuters niet reageren op de aanklacht.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content