Android camera met WiFi

Nikon kondigt in de de Coolpix serie compactcamera’s een model aan dat is uitgerust met het Android besturingssysteem, een touchscherm en ingebouwde WiFi.

Nikon kondigt in de de Coolpix serie compactcamera’s een model aan dat is uitgerust met het Android besturingssysteem, een touchscherm en ingebouwde WiFi.


Met de Coolpix S800c van Nikon kan je niet foto’s maken en video’s opnemen, maar ook apps gebruiken die je kan downloaden via een draadloze verbinding van Google Play. Nikon rustte de camera immers uit met Android 2.3 Gingerbread. Ook heeft de Coolpix S800c een 3,5-inch (8,7 cm) Oled touchscherm met 819.000 beeldpunten. Via de WiFi-verbinding kan je foto’s ook eenvoudig delen via sociale websites.


De Coolpix S800c is uitgerust met een 16 megapixel CMOS sensor, het Expeed C2 beeldverwerkingssysteem en een Nikkor objectief met 10x optische zoom (25-250 mm). De Android camera heeft een ingebouwde GPS-functie zodat je de exacte locatie (lengte- en breedtegraad) waar je een foto maakt kan opslaan als geotag in de beeldinformatie (Exif). De Coolpix S800 heeft een intern geheugen van 1,7 GB voor foto’s en video’s (Full HD 1080p film met stereogeluid) en 680 MB voor apps. De camera heeft een SD-geheugenkaartsleuf en ondersteunt SD/SDHC-kaarten tot 32 GB.


Via een ingebouwde app kun je vanaf de camera direct verbinding maken met myPicturetown.com, de online foto-opslagservice van Nikon. De Nikon Coolpix S800c is leverbaar in de kleuren wit en zwart voor een adviesverkoopprijs van 399 euro vanaf eind september 2012.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content