Android-dictafoon met wifi en camera

Philips SpeechAir PSP1100 © Philips

Philips lanceert een mobiel dicteerapparaat dat draait op Android. De nieuwe SpeechAir dictafoon is uitgerust met drie microfoons, een touchscreen, een camera, wifi en bluetooth.

Het SpeechAir smart dicteertoestel van Philips heeft de vorm van een smartphone. Het toestel meet 127 × 62 × 15 mm en weegt 116 gram. De SpeechAir dictafoon gebruikt Android 4.4.2 als besturingssysteem en heeft 1 GB werkgeheugen. Het interne geheugen bedraagt 16 GB waarvan 12 GB beschikbaar is.

Het touchscreen is van krasbestendig Gorilla Glass en heeft een diagonale schermgrootte van 10,2 cm en een resolutie van 480 × 800 pixels.

De Philips SpeechAir is uitgerust met drie microfoons die in elke opnamesituatie voor optimale geluidskwaliteit moeten zorgen. De 360°-microfoon is geschikt voor het opnemen van dictaten en vergaderingen. Daarnaast is er een directionele microfoon voor opnames in luidruchtige omgevingen en tot slot een MEMS-microfoon die geschikt is voor VoIP-telefonie.

Opnames gemaakt net de SpeechAir worden in real-time gecodeerd met 256-bits Advanced Encryption Standard (AES) voor maximale gegevensbeveiliging. Het dicteerapparaat is ook beveiligd door een pincode.

De SpeechAir heeft een 5 megapixel camera waarmee je foto’s kan toevoegen aan dictaten. De camera is ook voorzien van een geïntegreerde streepjescodescanner om bijvoorbeeld klantgegevens direct te koppelen aan een opname door een QR-code of streepjescode te scannen.

De SpeechAir is uitgerust met een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, een micro USB 2.0-poort, Wifi IEEE 802.11 a/b/g/n en Bluetooth 4.0. De dictafoon wordt geleverd met een dockingstation. De ingebouwde, oplaadbare 2700 mAh lithium-ion-batterij biedt tot 12 uur opnemen (DSS/QP-modus) en tot 97 uur stand-bytijd.

Het Philips het SpeechAir smart dicteerapparaat PSP1100 is ook verkrijgbaar in een versie met SpeechExec Pro-dicteersoftware (PSP1200). Prijzen werden niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content