Android-pc voor de zakelijke markt van HP

HP introduceert twee zakelijke alles-in-een desktop-pc ’s waaronder de Slate21 Pro AiO die Android 4.3 als besturingssysteem heeft en Google Cloud Services ondersteunt.

HP brengt twee ruimtebesparende zakelijke alles-in-een desktops op de markt: de Windows-gebaseerde HP ProOne 400 All-in-One en — een primeur — de Android-gebaseerde HP Slate21 Pro All-in-One.


De HP ProOne 400 AiO G1 bestaat in twee uitvoeringen: met 21,5-inch (54,6 cm) aanraakscherm of met 19,5-inch (49,5 cm) gewoon scherm. Deze AiO desktop-pc heeft een VESA-mount, zodat het apparaat bijvoorbeeld ook op een bewegende arm of tegen een muur kan worden bevestigd.


Deze AiO is verkrijgbaar met verschillende type Intel Core-processoren van de 4de generatie en draait Windows 8.1. De gewone versie van de HP ProOne AiO G1 komt in maart op de markt, terwijl de aanraakversie in mei wordt geïntroduceerd.


HP pakt in mei ook uit met zijn eerste Android-gebaseerde alles-in-een pc. De HP Slate21 Pro All-in-One heeft een 21,5-inch (54,6 cm) IPS-aanraakscherm met een brede kijkhoek en is voorzien van een Nividia Tegra 4 quad-core processor.


Deze AiO draait Android 4.3 en komt met Kingsoft Office Suite en alle Google applicaties. 50 GB vrije opslagruimte bij Box is inbegrepen in de prijs.


Windows-applicaties kun je op deze Android AiO draaien via Citrix Receiver. Gebruikers kunnen eenvoudig schakelen tussen de Android-apps en de Windows-apps die in de Citrix-terminal draaien. Citrix XenMobile beveiligingssoftware wordt eveneens standaard meegeleverd.


HP deelde nog geen Europese prijzen mee, maar belooft in het persbericht wel dat zijn nieuwe zakelijke AiO’s “budgetvriendelijke” prijskaartjes zullen meekrijgen. De dollarprijzen zijn wel al bekend: $ 399 voor de Slate21 Pro AiO en $ 749 voor de non-touch versie van de ProOne 400.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content