Android smartphone met 4G van Alcatel Onetouch

Smartphonefabrikant Alcatel Onetouch lanceert een betaalbaar Android toestel met ondersteuning voor snel draadloos internet via het 4G netwerk.

Alcatel Onetouch is een merk van de Chinese TCL Corporation, volgens Wikipedia de 25ste grootste elektronicafabrikant ter wereld. De Alcatel Onetouch Idol S is een nieuwe Android 4.2 ‘Jelly Bean’ smartphone met 4,7-inch ips scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels en een 1,4 GHz Mediatek dual core processor.


Naast gsm en umts ondersteunt deze smartphone ook 4G lte cat3-verbindingen tot 100 Mbit/s voor uploaden en tot 50 Mbit/s voor downloaden, op voorwaarde dat je gsm-abonnement dit ook ondersteunt natuurlijk. Data-overdracht via 4G gebeurt tot tien keer sneller dan via tragere verbindingen.


De erg compacte Onetouch Idol S is amper 7,45 mm dun en weegt slechts 110 gram. De 2000 mAh batterij is vast ingebouwd en geeft je een autonomie tot 8,5 uur tijdens gesprekken en tot 400 uur in stand-by (zelfs tot 700 uur in stand-by als je alleen het 2G netwerk inschakelt).


De uitrusting van de Onetouch Idol S lijkt verder erg compleet, met onder andere Bluetooth 4.0 en een A-GPS lokalisatiechip met elektronisch kompas. Ook een FM-radio met RDS is van de partij. De 8 megapixel camera op de achterkant heeft een led flash en je kan er Full HD 1080p video mee opnemen.


Het werkgeheugen bedraagt 1 GB. Er lijkt vooral bespaard te zijn op de beschikbare opslagruimte. Met 4 GB is die erg krap, vooral omdat er 1 GB van gebruikt wordt voor allerlei applicaties, zodat je amper 3 GB overhoudt. Bij de vrij lage prijs van 249 euro moet je dus nog de kosten voor een micro-sd geheugenkaartje tellen (maximaal 32 GB) waarmee je de opslagruimte kunt uitbreiden.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content