App verzamelt Brusselse Slow Food adresjes

Slow Food Planet Android app © Slow Food

De van oorsprong Italiaanse vereniging Slow Food, die traditioneel, ’traag’ voedsel verdedigt, introduceert zijn Slow Food Planet app nu ook in Brussel. De app bevat tientallen Brusselse restaurants, cafés en markten die passen in de Slow Food filosofie.

Slow Food, dat in 2009 werd opgericht in Italië, telt ondertussen wereldwijd meer dan honderdduizend leden die zich afzetten tegen de industriële productie van voedsel volgens de “fastfood” filosofie.

De Slow Food Planet app voor Android en iOS bevat 8.500 adressen in 22 landen die voldoen aan de Slow Food filosofie. Sinds kort kun je ook de gids voor Brussel gratis in de app downloaden (niet alle steden zijn gratis verkrijgbaar, voor sommige moet je bijbetalen in de app).

De Brusselse sectie bevat 121 adressen in het stadscentrum en in de groene ring rond Brussel. Er zijn 49 restaurants, 60 winkels, producenten en boerenmarkten en twaalf “time to eat” plaatsen voor een snelle hap.

Voorbeelden van adressen die in de Brusselse gids staan zijn brouwerij Cantillon, een instituut voor traditioneel Lambiek bier en Les Brigittines, een historisch typisch restaurant waar chef Dirk Myny de pollepel zwaait. Hij is al jarenlang een Slow Food monument. Dirk nam deel aan de afgelopen edities van Slow Food’s Salone del Gusto en Terra Madre, samen met een aantal andere chefs van Brussel.

Er steken ook verrassende adressen in de app, zoals Recyclart, een restaurant dat tegelijkertijd een artistiek en sociaal project is waar kansarmen op zoek naar een job getraind worden voor de arbeidsmarkt.

In Slow Food Planet kun je ook vergelijkbare gidsen voor bijvoorbeeld Parijs, Londen, Sydney, Beiroet, Lissabon, Istanbul, Rio de Janeiro, Berlijn, New York, Krakau en Mexico Stad downloaden. De informatie wordt door lokale medewerkers van Slow Food verzameld. Zo zijn er meer dan 2.000 in 150 landen.

Per adres wordt informatie gegeven over het beste moment van de dag voor een bezoek, het soort atmosfeer, foto’s, kaarten en de prijsklasse. Je kunt ook geografisch zoeken naar een dichtbijgelegen adres, op voorwaarde dat je de gps van je smartphone of tablet inschakelt.

De app wordt gesponsord door de Italiaanse koffiefabrikant Lavazza. De applicatie kan worden gedownload van de Apple Store of van Google Play.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content