Apple komt met nieuwe oortjes, computers en goedkopere muziek

© Apple

Apple heeft een nieuwe versie van zijn draadloze koptelefoon AirPods geïntroduceerd. De nieuwste versie van de witte oordopjes werd tijdens een online evenement aangekondigd. Daar stelde Apple ook nieuwe laptops met eigen chips voor en kwam het met een goedkoper abonnement op streamingdienst Apple Music.

De AirPods moeten een beter geluid geven. Ze hebben een nieuw ontwerp en beter speakers. Bovendien zijn de oordopjes zweet- en waterdicht en kunnen ze volgens Apple langer muziek afspelen voordat de batterij leeg is. Verder voorzag Apple zijn slimme speaker HomePod Mini van drie nieuwe kleuren. Naast wit en zwart zijn de luidsprekers nu ook in geel, oranje en blauw verkrijgbaar.

Apple komt met nieuwe oortjes, computers en goedkopere muziek
© Apple

MacBook Pro, met HDMI

Nadat Apple eerder al de goedkopere laptops van eigen chips voorzag, waren nu ook de duurdere modellen van de MacBook Pro aan de beurt. Die topmodellen worden voorzien van twee nieuwe chips, die zware bewerkingen zoals het ontwikkelen van software of bewerken van foto’s of video’s makkelijker moeten maken.

De nieuwe chips worden geplaatst in laptops die in de maten 14 inch en 16 inch verschijnen. Die krijgen ook betere schermen dan hun voorgangers. Apple heeft die schermen zo groot gemaakt dat er geen rand overbleef waar een camera voor zaken als videovergaderen, dus daar krijgen de schermen net als de iPhones een uitstulping voor.

De nieuwe toestellen hebben voortaan ook een HDMI-poort en een slot voor een SD-kaart. Die waren geschrapt in de vorige MacBook Pro-reeks, tot ongenoegen van veel gebruikers. Maar voortaan kan je de laptop van Apple ook gebruiken zonder er een dongle bij te moeten kopen.

null
null© Apple

Apple schrapt ook de touch bar en brengt de functietoesten terug. Ook dat was lange tijd een ergernis van sommige gebruikers.

Apple Music

Apple kwam ook met een goedkoper abonnement op zijn muziekstreamingdienst Apple Music, dat alleen via digitale assistent Siri te bedienen is. Daar vraagt Apple in de VS ongeveer 5 dollar voor, de helft van het normale abonnement. Het nieuwe abonnement is voorlopig nog niet in de Benelux beschikbaar.

Apple komt met nieuwe oortjes, computers en goedkopere muziek
© Apple

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content