Apple start reparatieprogramma voor iPhones met geluidsproblemen

De iPhone 12 mini. © Apple

Apple gaat ‘een zeer klein percentage’ van de iPhone 12- en iPhone 12 Pro-toestellen repareren. Volgens de techreus ervaren sommige gebruikers geluidsproblemen tijdens het bellen, waardoor mensen niet verstaanbaar kunnen zijn. Het probleem zal bij de betreffende telefoons gratis worden verholpen.

Apple start een speciaal reparatieprogramma voor de iPhones met geluidsproblemen. Om hoeveel toestellen het precies gaat heeft het bedrijf niet naar buiten gebracht. Ook is niet duidelijk hoeveel geld de onderneming uittrekt voor de reparaties. Het zou uitsluitend gaan om telefoons die gemaakt zijn tussen oktober vorig jaar en april dit jaar.

Apple kondigde de afgelopen jaren wel vaker een reparatieprogramma aan. Wie te maken heeft met de problemen kan zich dan melden. Zo werd vorig jaar bekend dat het bedrijf kapotte touchscreens van de iPhone 11 gratis zou gaan vervangen.

‘Nieuwe iPhone in september’

Het bedrijf uit Cupertino pakt het audioprobleem bij de iPhone 12 aan in de aanloop naar de release van weer een nieuwe generatie smartphones. De nieuwe modellen die Apple waarschijnlijk volgende maand aankondigt, verschillen vooral op het gebied van de camera’s van hun voorgangers, meldde persbureau Bloomberg onlangs op basis van ingewijden.

Uiteraard krijgen de toestellen ook een snellere processor en komen er nieuwe schermen, maar qua uiterlijk zijn de toestellen grotendeels vergelijkbaar met de iPhone 12.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content