Apple trekt stekker uit de iPod

De eerste iPod uit 2001.

Techreus Apple stopt na ruim twintig jaar met de iconische iPod. De muziekspeler blijft wel nog te koop zolang de voorraad strekt, zo heeft het Amerikaanse bedrijf deze week bekendgemaakt.

Toenmalig Apple-topman Steve Jobs, overleden in 2011, introduceerde de iPod in oktober 2001. Doorheen de jaren verschenen verschillende uitvoeringen van het gadget. In 2014 stopte Apple al met de productie van het klassieke model met het bedieningswieltje en een klein scherm. In 2017 werden ook de kleinere iPod nano en iPod shuffle begraven.

Overbodig geworden

De huidige iPod touch, die met zijn aanraakscreen meer op een iPhone lijkt, kreeg nog een update in 2019. Maar nu zal Apple dus geen nieuwe iPods meer maken. Het bedrijf meent dat zijn andere producten de muziekspeler overbodig maken. Een iPhone omvat in feite dan ook een volwaardige iPod touch.

De laatste iPods kosten bij Apple momenteel minstens 238,35 euro, voor een touch met 32 GB geheugen. De nieuwste versie van de meest betaalbare iPhone, de iPhone SE, is er vanaf 530,20 euro (uitgerust met 64 GB).

De iPod touch.
De iPod touch.© Apple

Partner Content