Audio extraheren uit hdmi

Marmitek Connect AE14 © Marmitek

Marmitek introduceert een audio-extractor waarmee je hdmi-bronnen zonder eigen audio-uitgang toch kunt aansluiten op audio-apparatuur. De Connect AE14 kan je bijvoorbeeld gebruiken om muziek te streamen vanaf Apple TV 4, Google Chromecast of Wii U zonder dat je hiervoor de tv hoeft aan te zetten.

De Connect AE14 van Marmitek zou je kunnen omschrijven als een probleemoplosser voor hdmi-audio. Het apparaat extraheert het audio-signaal uit het hdmi-signaal, zodat je dit apart kunt koppelen aan een audio-apparaat.

Sommige hdmi-apparaten zoals Apple TV 4, Google Chromecast, Wii 4 of bepaalde mediaspelers hebben geen aparte (analoge) audio-uitgangen. Met de Connect AE14 kun je die toch aansluiten op een audio-apparaat zoals een versterker en muziek beluisteren zonder dat je je tv hoeft aan te zetten.

Met de Marmitek Connect AE14 4K audio-extractor kun je het audio return channel of arc van je tv gebruiken, ook als jouw audio-apparatuur dat niet aan boord heeft of niet volledig implementeert. Met arc wordt het geluid dat de tv produceert via hdmi naar een versterker of andere audio-apparaat zoals een soundbar gestuurd. Op die manier kun je bijvoorbeeld het geluid dat ingebouwde apps zoals Netflix produceren beluisteren op een beter geluidssysteem dan de ingebouwde tv-speakers.

Arc zorgt er ook voor dat je het geluid van meerdere hdmi-bronnen via één hdmi-kabel naar een soundbar of versterker kunt sturen. Maar niet alle audio-apparatuur heeft die voorziening of past ze volledig toe. De arc-functie kun je met een drukknop in- of uitschakelen.

De Connect AE14 heeft een hdmi-ingang, één hdmi-uitgang, één optische TOSlink audio-uitgang, één coaxiale audio-uitgang en één 3,5mm analoge stereo-uitgang. Het apparaat geeft alle videoresoluties van 480p tot 4k2K@24/30 fps onveranderd door en ondersteunt ook alle hdmi-standaarden zoals hdcp, cec, arc, edid, dvi, 3D, 36 bit deep color en x.v. Color. Aan de audiokant worden alle hdmi-surroundformaten ongewijzigd doorgegeven.

Normaal wordt de audio ongewijzigd naar je tv gestuurd, maar bij problemen kun je via een schuifknopje 2- of 5-kanaalsaudio forceren.

Typisch plaats je de Marmitek Connect AE14 tussen de hdmi-bron en de tv, waarbij je het audiosignaal omleidt naar een versterker of soundbard en het videosignaal ongewijzigd wordt doorgegeven aan de tv.

De Marmitek Connect AE14 4K audio extractor met ARC kost €59,95.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content