Automatiseren met behulp van IFTTT

D-Link mydlink Home IFTTT © D-Link

In juni testten we het mydlink smart home platform van hardwarefabrikant D-Link. Dat kan voortaan beter geautomatiseerd worden met behulp van IFTTT.

Het D-Link mydlink Home assortiment bestaat uit apparaten, sensoren en apps waarmee je je thuis kunt automatiseren, monitoren, beheren en instellen. Een tijdje geleden hebben wij het getest. Voortaan kun je mydlink ook gebruiken met IFTTT-recepten. ‘If This Then That’ is een populair in de cloud draaiend automatiseringssysteem, een soort internet-macrodienst zeg maar.

Via het D-Link Connected Home Camera Channel kun je bijvoorbeeld de nieuwe mydlink Wide Eye Panoramic HD Camera (DCS-8200LH) automatiseren. Ook de mydlink Home Siren, Smart Plugs, Water en Motion Sensors kunnen allemaal via IFTTT worden aangestuurd.

Beschikbare recepten zijn bijvoorbeeld “als er beweging wordt gedetecteerd, schakel dan je Philips Hue verlichting in”, of “Als de bel rinkelt start dan een opname”, of “Start een video-opname wanneer Nest op ‘Away’ staat” etc. Op deze manier kun je mydlink Home eenvoudig verbinden met tal van andere IFTTT-compatibele slimme producten.

In de toekomst zullen ook andere mydlink Home camera’s IFTTT ondersteuning krijgen, te beginnen met de D-Link HD Night & Day camera (DCS-935LH) en de DCS-8300LH.

De vernieuwde mydlink Home app met IFTTT-ondersteuning vind je in de iOS- en Android-appwinkels. Je vindt de IFTTT-functie onder het wieltje en dan ‘Integratie 3e partij, IFTTT’. Dit schakelt je door naar de website van IFTTT waar je, als je dat nog niet gedaan hebt, eerst een account creëert en daarna de mydlink-recepten kunt uitproberen of er zelf andere kunt creëren.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content