AVM betreedt Powerline-markt

AVM, bekend van de FRITZ!Box-routers, brengt zijn eerste Powerline-stekkers op de markt.

AVM, bekend van de FRITZ!Box-routers, brengt zijn eerste Powerline-stekkers op de markt. Met de FRITZ!Powerline 500E set kun je het thuisnetwerk uitbreiden via het bestaande stroomnet.


Als we mogen afgaan op het aantal nieuwe spelers wordt Powerline ofwel netwerken via het bestaande stroomnet populairder. Na Cisco, devolo, D-Link, Hercules, NetGear, TP-Link en Sitecom springt nu ook AVM op de Powerline-kar. De FRITZ!Powerline 500E set bevat twee Powerline-stekkers die overdrachtsnelheden tot 500 Mbit per seconde toelaten over het bestaande stroomnet.


FRITZ!Powerline is reeds in de fabriek voorzien van 128 bits AES-encryptie en kunnen zonder voorafgaande instelling veilig worden gebruikt. Aangezien Powerline een standaard is, kunnen in principe met een simpele druk op een knop ook Powerline-adapters van andere fabrikanten in het netwerk worden opgenomen. Die moeten dan wel minimaal snelheden van 200 Mbit/s en de IEEE P1901 standaard ondersteunen.


De FRITZ!Powerline heeft ook een gebruikersinterface waarmee allerlei instellingen kunnen worden gewijzigd, zoals het uitschakelen van de LED, ondersteuning bij het selecteren van het juiste stopcontact, het toekennen van een naam aan de Powerline-adapter, inschakelen van de groene modus en uitvoeren van firmware-updates. De FRITZ!Powerline 500E ondersteunen IPv6 en IGMP-multicast netwerksessies. De adapters zijn energiezuinig: ze verbruiken 3 à 4 watt in bedrijf en 1 watt in ruststand.


De FRITZ!Powerline 500-set is nu verkrijgbaar voor een prijs van 129 euro. Je krijgt daarvoor twee compacte stekkers en twee netwerkkabels. AVM garandeert de goede werking gedurende twee jaren.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content