AVM lanceert eerste slimme stopcontact

De Duitse fabrikant van breedbandapparatuur AVM introduceert zijn eerste slimme stopcontact waarmee je het energieverbruik van verbonden apparaten kan meten.

Het FRITZ!DECT 200 slimme stopcontact van AVM ondersteunt een brede reeks toepassingen, zoals huishoudelijke en computerapparatuur of verlichting. Het stopcontact werkt alleen in combinatie met modellen van AVM’s FRITZ!Box met een DECT-basisstation en FRITZ!OS versie 5.50 of hoger.

Met de de FRITZ!DECT 200 kan je het energieverbruik van verbonden apparaten meten en informatie ontvangen via push-mail. Aangesloten apparaten kan je handmatig of automatisch in- of uitschakelen. Je kan schema’s instellen, zoals “eenmalig, willekeurig, dagelijks, tijdens weekdagen”, maar ook op basis van een vaste volgorde te werk gaan. Het slimme stopcontact is te bedienen via een pc, tablet, FRITZ!Fon of een smartphone met de MyFRITZ!App.

De FRITZ!DECT 200 kan je ook gebruiken in combinatie met Google Agenda. Dankzij de geïntegreerde zonsopgang/zonsondergang-functie kunnen apparaten ook automatisch worden in- en uitgeschakeld zodra de ochtend of avond aanbreekt. Het stopcontact is voorzien van twee schakelaars met LED’s: één schakelaar om het apparaat in en uit te schakelen en een DECT-schakelaar voor registratie en afmelding bij het basisstation.

In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box kan je de opgeslagen meetgegevens over het energieverbruik weergeven in diagrammen op basis van uiteenlopende parameters. De FRITZ!DECT 200 verbruikt tussen de 0,9 en 1,5 watt afhankelijk van de bedrijfsmodus volgens AVM. Dankzij encryptie en authenticatie is het slimme stopcontact beveiligd.

Het AVM FRITZ!DECT 200 slimme stopcontact is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 41,18 euro exclusief BTW.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content