Bescherm je kinderen gratis tegen online bedreigingen

Kaspersky Safek Kids © Kaspersky

Met Kaspersky Safe Kids kunnen ouders hun kinderen op een veilige manier laten internetten, terwijl ze voldoende controle houden. De software is grotendeels gratis bruikbaar en werkt op Windows, Mac, Android en iOS.

Kaspersky Safe Kids kan je beheren via My Kaspersky portal waarmee je ook de gewone antimalwareproducten van het bedrijf instelt en gebruikt. Als je nog niet geregistreerd bent, moet je dat eerst doen. Vervolgens maak je een profiel aan voor het kind en download je de software voor het gewenste platform of installeer je de app op afstand via de App Store van Apple of Google Play.

Daarna kun je allerlei regels instellen en vervolgens bewaken en bepalen cq. beperken hoeveel tijd het kind gebruik maakt van zijn apparaten, de apps die hij of zij installeert, bekeken webpagina’s, de locatie van een kind en zijn contacten. Je kunt ook e-mailmeldingen instellen die naar je gestuurd worden wanneer de software detecteert dat het kind geconfronteerd wordt met een bedreiging. Je moet dan zelf ook Safe Kids op je toestel installeren.

De tijdbeheerfunctie en het beperken van apps per categorie werkt om technische reden niet op iOS, wel op de andere ondersteunde platformen. De locatiefunctie werkt alleen voor Android en iOS wanneer de gps is ingeschakeld en het apparaat verbonden is met internet.

Als extra optie bieden Android-gebaseerde apparaten statistieken over de contacten door wie kinderen worden gebeld en van wie het sms-berichten ontvangt (om de privacy niet te schenden wordt de tekst van deze berichten niet weergegeven).

Kaspersky Safe Kids is grotendeels gratis, maar voor enkele functies moet je een kleine vergoeding betalen. In de gratis versie kun je de online activiteiten van je kinderen beheren, het applicatiegebruik beperken en het apparaatgebruik beheren. Betaal je 14,95 euro, dan kun je verder de locatie van je kinderen in de gaten houden, toezicht houden op de openbare activiteiten op Facebook en op de gesprekken en sms-berichten via Android. Je kunt dan ook push-meldingen inschakelen bij gedetecteerde bedreigingen.

De Apple-versie vereist iOS 7 of hoger of Mac OS X 10.9 / 10.10 met minstens 2 GB vrije ram; de Android-versie werkt vanaf Android 3.0 (maar nog niet op 6.0) en vereist een minimale schermresolutie van 320 x 480 pixels; de Windows-versie ten slotte werkt in principe op alle Windows-versies die minstens 120 MB vrije ruime op de harde schijf hebben. Een internetverbinding is in alle gevallen nodig voor de productinstallatie, de eerste configuratie en updates. De software werkt momenteel alleen in het Engels.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content